خرید فالوور اینستاگرام خرید لایک اینستاگرام

دلفین یونس

دلفین یونس

 

نام علمی : Grampus griseus

نام انگلیسی:  Risso’s Dolphin  

نام فارسیدلفین یونس

 

 

دلفین یونس
دلفین یونس

مشخصات: فاقد پوزه‌ی دراز است. جلوی سر تقریباً حالت عمودی دارد. فك بالا معمولاً بدون دندان است، باله‌ی پشتی بلند، خمیده و نوك‌دار، باله‌های سینه‌ای بلند و داسی‌شكل، رنگ بدن خاكستری تیره تا سیاه، كه با بالارفتن سن رنگ حیوان رو به سفیدی می‌گذارد ولی باله‌ها همچنان تیره می‌مانند، بر روی پوست نیز خطوط سفید نامنظمی وجود دارد.

اندازه‌ها: طول بدن ۵/۲ تا ۴ متر، طول باله‌های سینه‌ای ۶۰ سانتی‌متر، بلندی باله‌ی پشتی ۴۰ سانتی‌متر، پهنای دم ۷۶ سانتی‌متر، تعداد دندان‌ها در هر نیمه آرواره پایین ۲ تا ۷ عدد، آرواره بالا معمولاً فاقد دندان و یا گاهی دارای ۱ تا ۲ دندان است كه وجه تمایز آن با سیار دلفین‌ها می‌باشد. وزن حدود ۴۰۰ كیلوگرم.

پراكندگی: این دلفین برای نخستین‌بار در ایران در سال ۱۳۷۰ توسط نگارنده در سواحل دریای عمان (۱۰ كیلومتری شرق هورگالك واقع در نزدیكی روستای زرآباد بین بندر جاسك و بندر كُنارك) مشاهده و شناسایی شد. این دلفین به‌دلیل نامشخصی مرده و در ساحل افتاده بود. بدن آن سالم ولی رنگش كاملاً سیاه بود.

پراكنش جهانی: اكثر آب‌های گرم و معتدل.

عادات: از عادات و وضعیت تولیدمثل این دلفین اطلاع دقیقی در دست نیست. غالباً به‌صورت اجتماعی زندگی می‌كند و می‌تواند به مدت نیم‌ساعت زیر آب باقی بماند. اغلب در آب‌هایی كه بیشتر از ۱۸۰ متر عمق دارد، مشاهده می‌شود. بسیار بازیگوش است. علاقه‌ی زیادی به تعقیب كشتی‌ها، موج‌سواری و بیرون پریدن از آب دارد. این دلفین و دلفین بینی‌بطری هم در اسارت و هم در حالت طبیعی قادرند با هم جفت‌گیری و تولید مثل كنند ولی بچه‌ها نازا هستند. اغلب از اسكوئیدها و یا اختاپوس‌ها تغذیه می‌كنند.

منبع :https://www.irandeserts.com/

درباره ی admin

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *